Вакансії

ЮНЕСКО назвав нові об’єкти спадщини

6 липня комітет ЮНЕСКО ухвалив оновлений список світової спадщини.

Світлина: Xinhua

Світлина: Xinhua

Руїни стародавнього міста Лянчжу, Китай

Культура Лянчжу — остання неолітична культура нефриту в дельті річки Янцзи в Китаї. Місто складається з чотирьох зон: Яошань, гребля в верхньому гирлі річки, гребля в нижньому гирлі річки і стародавнє місто.

Місто Джайпур, Індія

Джайпур або Рожеве місто 10-те за населенням місто в країні. Свою неофіційну назву місто отримало через колір каменю, який використали під час будування. Палац вітрів — п’ятиповерховий будинок з рожевого каменю, прикрашений численними балконами і колонами — головна архітектурна пам’ятка міста.

Світлина: Вікіпедія

Світлина: Вікіпедія

Національний парк Будж-Бім, Австралія

Парк розташований в кратері колишнього вулкану. За даними вчених, останнє виверження відбулось 8000 років тому. Парк має круті стежки та численні печери, що виділяє його з-поміж інших парків-заповідників.

Долина глечиків, Лаос

Світлина: Mercédesz Csinger

Світлина: Mercédesz Csinger

У лаоській провінції Сіангкхуанг розташована ще одна світова пам’ятка — долина глечиків. Кам’яні предмети використовували під час похоронних обрядів ще у залізному віці. Глечики датовані 500 роком до нашої ери. На території долини є надгробки, кам’яні диски та поховальні атрибути.

Світлина: corriere.it

Світлина: corriere.it

Вугільні шахти Омбілін у Савалунто, Індонезія

У 1868 році голландський інженер відкрив поклади вугілля в регіоні Суматри. До 1930 року в шахті видобували 630 000 тонн вугілля в рік. У 2011 році Омбілін став туристичним об‘єктом.

Могильні кургани Дільмун, Бахрейн

Світлина: Ancient Origins

Світлина: Ancient Origins

Дільмун — стародавня держава шумерів, що існувала на острові. Могильний комплекс складається з 12 000 невисоких циліндричних поховань, 17 з яких — королівські дворівневі кургани.

Група курганів Модзі-Фуруіті Кофунгун, Японія

Світлина: AERA.dot

Світлина: AERA.dot

Група кофунів (з японської курган — ред.) складається з 123 поховань. З висоти пташиного польоту кургани утворюють цілий комплекс у вигляді замкової щілини. Право бути похованим на території Модзі-Фуруіті Кофунгун мали право лише аристократи та заможні люди, їх ховали з прикрасами, зброєю, а по кутах гробниці ставили ритуальні фігурки з глини.

Джерело: buro247

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: