Вакансії

Уряд Мексики намагається зупинити аукціон доколумбових артефактів у Німеччині

Дві жіночі фігури. @theartnewspaper
Дві жіночі фігури. @theartnewspaper

Уряд Мексики  намагається зупинити аукціон доколумбових артефактів, що проходитиме у Мюнхені. Як повідомляє Mexico Daily News, Міністерка культури Мексики Александра Фраустро надіслала лист зі зверненням до мюнхенського дилера Герхарда Гірша Нахфольгера. У листі вона зазначила, що археологічні об’єкти належать мексиканському народові. Також Александра Фраустро наголошує, що згідно із законодавством країни, забороняється експортувати мексиканські об’єкти, що мають археологічну цінність.

На аукціоні 21 вересня в Мюнхені планують виставити понад 70 артефактів. Серед них низка артефактів зі штатів Мічоакан і Веракрус, які датуються між 300 р. н. е. та 900 р. н. е, маска ольмеків, найдавніший народ, що жив на території Мезоамерики. Маску оцінили у 100 тис. євро. За легендою, скульптура Чіуатеотля отримала свою назву від душ померлих жінок при пологах. Скульптуру оцінили лише у 5 тис. євро.

На початку цього місяця Уряду Мексики вдалося скасувати аукціон в Італії, де було виставлено 17 мексиканських артефактів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: