Вакансії

В Антверпені відкрилася виставка українського відеоарту Ukrainian for Beginners

Виставка українського відеоарту Ukrainian for Beginners @ticktack
Виставка українського відеоарту Ukrainian for Beginners @ticktack

В антверпенському артпросторі TICK TACK 20 березня відкрилася виставка Ukrainian for Beginners, її курує Ніколай Карабінович. Серед представлених митців: Уте Кілтер, Юрій Лейдерман, Кирило Проценко, Мирослав Кульчицький, Оксана Чепелинк та «Тотем». Подивитися виставку можна до 25 травня. Роботи доступні для перегляду від заходу сонця до світанку як у публічному просторі Антверпену, так і онлайн на сайті TICK TACK.

«Ця відеопрограма не була спланована заздалегідь. На відміну від війни в Україні, яка триває вже понад 8 років. Вранці 24 лютого бомбардували всю територію найбільшої країни європейського континенту. Чи слушний момент для розмови про мистецтво? Я не знаю. (…) Але я переконаний, що будь-яка можливість говорити про Україну необхідна навіть зараз, коли якось пізно. Кожен голос України має мати шанс бути почутим», — йдеться в супровідному тексті.

На додаток організатори створили платформу для фінансової підтримки представлених митців і їхніх родин. Усі донації будуть передані митцям, як фінансова та моральна допомога: «Ми закликаємо вас до солідарності, пожертвувати та безпосередньо підтримати цих художників і їхні родини, які зараз шукають безпечне місце й борються за свободу». Також організатори наголошують, що будь-який внесок, незалежно від розміру, є цінним!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: