Вакансії

В Австралії екоактивісти приклеїли себе до картини Пабло Пікассо

@theguardian
@theguardian

У Національній галереї Вікторії в Австралії двоє активістів руху «Extinction Rebellion» (Повстання проти вимирання) приклеїли себе до роботи Пабло Пікассо «Вбивства в Кореї». Мета акції — привернути увагу до екологічних проблем напередодні виборів у штаті, які відбудуться наступного місяця.

За словами активістів, вони навмисно обрали антивоєнну експресіоністську картину Пікассо 1951 року, аби закликати всі уряди, корпорації та установи вжити заходів для подолання глобальної екологічної кризи. На кадрах, розміщених у соціальних мережах, видно, як протестувальники стоять біля плаката з написом «Кліматичний хаос = війна й голод», приклеївши себе до обʼєкта, та вигукують «стоп вугілля, стоп газ, стоп нафта, стоп вирубка лісу». Картина, надана в оренду галереї в межах виставки «Століття Пікассо», не постраждала, оскільки була захищена спеціальним склом.

«Ми знали, що можемо зробити цю акцію, не пошкодивши саму картину. Від початку нашим наміром було приклеїтись до оргскла, що її захищає», — зазначає Extinction Rebellion.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: