Вакансії

В Держкіно не вбачають загрози в приватизації корпусів Довженко-Центру

Довженко-Центр @ukrainer
Довженко-Центр @ukrainer

Голова Державного агентства з питань кіно Марина Кудерчук заявила, що приватизація двох корпусів Довженко-Центру не вплине на роботу інституції, бо стосується тільки тих обʼєктів, які здавалися в оренду. Про це 18 жовтня повідомило видання УНІАН.

«Ці квадратні метри Центр просто надавав у оренду. Центральний корпус Центру Довженка, у якому відбуваються мистецькі заходи та розміщена унікальна колекція установи, залишається на балансі», — зазначає очільниця Держкіно.

У коментарі для Суспільне Культура речниця Фонду держмайна Діана Давітян уточнила, що фонд поки не ухвалив жодних рішень щодо приватизації обʼєктів.

У самому Довженко-Центрі заявили, що про приватизацію дізналися з листа Фонду Держмайна. Інституція не отримала і пропозицій, як Центр надалі буде утримувати себе й колекцію, оскільки дохід від оренди двох корпусів становить 50 % річного валового доходу установи (близько 15 мільйонів гривень на рік станом на літо 2021 року).

Нагадаємо, що Фонд державного майна розпочав процес приватизації двох із чотирьох корпусів Довженко-Центру. Копії відповідного документа, датованого 26 вересня, опублікували на своїй сторінці арт-критикиня Лєна Чиченіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: