Вакансії

В галереї Курто представлять втрачену картину Гелен Сондерс

Рентгенівський знімок картини Віндема Льюїса @artnews
Рентгенівський знімок картини Віндема Льюїса @artnews

У жовтні лондонська галерея Курто представить втрачену картину Гелен Сондерс Atlantic City (1915 року). Полотно виявили у 2019 році.
 
Двоє студентів Курто Ребека Чіпкін та Гелен Кон помітили, що під шаром фарби картини Віндема Льюїса видніються дивні кольори. Рентгенівський аналіз полотна показав, що портрет кінокритикині та кураторки Айріс Беррі намальований поверх чорно-білого мегаполіса. Роботу, у стилі навіяного кубізму, ідентифікували, після того, як у журналі руху Vorticist (до якого належала художниця) побачили подібне зображення.
 
«Ми були вражені. Аби заново побачити картину Atlantic City, знадобилося 100 років. Це дає надію, що існують і інші приховані картини Vorticist», — зазначають Ребека Чіпкін та Хелен Кон.
 
Рух Vorticist, до якого належали авангардні художники та письменники, заснований у Лондоні на початку XX століття. Учасники групи зображували урбаністичні та промислові сюжети. Фактично, Vorticist припинив своє існування після Першої світової війни, залишивши по собі невелику кількість робіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: