Вакансії

В Ірландії знайшли 1600-річного ідола

©ROSCOMMON COUNTY COUNCIL
©ROSCOMMON COUNTY COUNCIL

У Західній Ірландії знайшли 1600-річного ідола часів залізної доби. Розкопки провели Archaeological Management Solutions (AMS), які знайшли різьбу в болоті Роскоммон.

Gortnacrannagh Idol — скульптура, вирізана з розщепленого стовбура дуба. Вважається, що під час ритуалів її ставили у водно-болотні угіддя. Крім ідола, дослідники знайшли залишки тварин та ритуальний кинджал, припускаючи, що це місце могло використовуватися для жертвопринесення тварин і поклоніння язичницькому божеству. «Наші предки уявляли водно-болотні угіддя як містичні місця, де вони могли б з’єднатися зі своїми богами та потойбічним світом», — сказала доктор історії Ів Кемпбелл.

Болота Роскоммон розташовані менш ніж за чотири милі від Круахан — стародавнього місця влади та доісторичної королівської столиці одного з п’яти ірландських королівств. У цьому районі розташовані понад 240 археологічних пам’яток, включно з курганами неоліту та бронзового віку. Насправді Раткроган вважався входом у потойбічний світ, який у середньовічну епоху називали «ірландськими воротами до пекла».

Gortnacrannagh Idol — найбільша у своєму роді скульптура в Ірландії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: