Вакансії

В Іспанії поліція вилучила підробки картин де Гої та Веласкеса

Дієго Веласкес «Портрет Маріани Австрійської»
Дієго Веласкес «Портрет Маріани Австрійської»

В Іспанії поліція вилучила підроблені картини художників Франсіско де Гої та Дієго Веласкеса. Зловмисники планували продати полотна за 84 мільйони доларів.

Розслідування почали на початку 2023 року. Тоді правоохоронці виявили, що шахраї намагалися продати підробки у Валенсії та сусідній провінції Кастельон. Йдеться про чотири підроблені полотна Франсіско де Гої та одну роботу, яка нібито написана Дієго Веласкесом. Картини супроводжувались великою кількістю документів, які мали б підтверджувати їхню автентичність, однак мистецтвознавці підтвердили, що роботи фальшиві.

Підроблену роботу «Портрета Маріани Австрійської» Веласкеса продавали найдорожче — за 50 мільйонів євро. Оригінал представлений у музеї Прадо в Мадриді. Дві підроблені картини, які видавали за роботи де Гої, планували продати за понад 7 мільйонів євро. Насправді це були копії робіт іншого художника — Антона Рафаеля Менгса, оригінали якого також представлений у Прадо.

За іншу підробку, яку приписували Гої, «Алегорія стовпа Сарагоси», хотіли 4 мільйони євро.Мистецтвознавці зазначають, що робота виконана навіть не професійним художником та має дуже низьку якість.

Остання робота — «Благословення Санта-Роза-де-Ліма», яку також приписували де Гої та планували продати за 8 мільйонів євро. Імовірно, її створив італійський художник у XVII столітті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: