Вакансії

В Іспанії скасували виставку фотовиставку захисника Маріуполя після скарги Шарія

Фото Дмитра Козацького
Фото Дмитра Козацького

Політехнічний університет Каталонії в Барселоні скасував фотовиставку звільненого з російського полону бійця полку «Азов» Дмитра Козацького («Орест»). Це сталося після скарги проросійського блогера Анатолія Шарія, який звинуватив Козацького в нацистських поглядах.

Шарій опублікував у твіттері кілька старих фотографій Ореста та позначив акаунт університету. На світлині 2018 року зображена піца, яку приготував Козацький, із намальованою кетчупом свастикою.

На виставці, яка тривала з 18 жовтня, були представлені фотографії з Азовсталі, які зробив Козацький у травні 2022 року. 13 листопада навчальний заклад заявив, що роботи вилучили, а організаторам події «не було відомо про ідеологію автора».

Козацький у своєму твіттері написав, що знімки, опубліковані Шарієм, були створені з метою висміювання проганди рф про нацизм в Україні. Також він наголосив, що проти нього запустили кампанію з дискредитації.

«Я видалив їх, коли зрозумів, що російські боти та „журналісти «вирвали їх із контексту та неправильно витлумачили(…). Я ніколи не підтримував і не підтримую жахливі дії Третього рейху та Гітлера. Тим паче що нині ми боремося з прямою наступницею нацизму у світі — Російською Федерацією», — написав Козацький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: