Вакансії

В Італії відкрили «підводний Лас-Вегас» Римської імперії

©Andreas Solaro/AFP via Getty Images
©Andreas Solaro/AFP via Getty Images

Античне римське містечко Байя, яке іноді називають «Лас-Вегасом» Римської імперії, стало сучасною туристичною пам’яткою. Туристи можуть зануритися з аквалангами у води Неаполітанської затоки, щоб дослідити древні статуї та мозаїки.

Теперішній італійський підводний археологічний парк Байя знайшли в 1940-х роках, а розкопки почалися лише в 1959 році. Сьогодні багато оригінальних статуй передали музеям — наприклад, «Зевс на троні» повернули Італії з лос-анджелеського Ґетті у 2017 році після того, як встановили, що роботу викрали. Частину оригінальних творів замінили копіями, які переносять відвідувачів на два тисячоліття назад у часі.Байя стала популярним курортним містом і місцем відпочинку, де розташована вілла Юлія Цезаря, а також маєтки, побудовані для імператорів Августа, Нерона та Калігули. Вважалося, що гарячі джерела мають відновлювальні властивості.

Andreas Solaro/AFP via Getty Images

Підводна ділянка площею майже 180 гектарів містить такі руїни, як німфей імператора Клавдія та термальні ванни Лакус, які є заповідною морською зоною з 2002 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: