Вакансії

В Італії знайшли чергове полотно Рембрандта

Автопортрет, «Поклоніння волхвів», автор: Рембрандт
Автопортрет, «Поклоніння волхвів», автор: Рембрандт

За даними Фонду італійської спадщини, полотно Рембрандта «Поклоніння волхвів» випадково знайшли в особистому архіві однієї сім’ї. Про це пише The Observer.

У 2016 році картина впала зі стіни й потребувала на реставрації. Антонелла Ді Франческо, експертка з відновлення робіт, припустила, що робота написана Рембрандтом. 22 червня 2021 року, після оцінки професіоналів Французької академії в Римі комісія підтвердила, що картина є оригіналом майстра. Додатковим аргументом в сторону оригінальності картини став розмір роботи: 54 на 44,5 сантиметра, а також рідкісна техніка, яку використовували нідерландські майстри в 1630-х роках. «Це одна з найпрекрасніших речей, які можуть трапитися за життя: раптове усвідомлення того, що ти стоїш перед роботою великого художника, відкриваєш його знову для світу, а він вибрав тебе як провідника», — йдеться в заяві Ді Франческо.

Фахівці попередньо оцінили вартість картини в 70-200 мільйони євро. Сім’я, якій належить полотно, вирішила не продавати його, а надавати музеям і галереям для виставок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: