Вакансії

В Івано-Франківську запустять онлайн-медіа про локальне мистецтво 

Фото з пресрелізу
Фото з пресрелізу

Кураторка галереї «Асортиментна кімната» Анна Потьомкіна й засновниця агенції proto produkciia Альона Каравай ініціювали створення онлайн-видання post impreza про мистецьке та культурне життя Івано-Франківська й регіону. Медійну платформу обіцяють запустити впродовж наступних двох тижнів. 

Назва проєкту походить від бієнале Impreza, яке вперше відбулося в Івано-Франківську понад 30 років тому. Зазначається, що онлайн-видання стане поштовхом до розвитку якісної культурної журналістики в Україні.

«Коли почалась повномасштабна війна, наша команда зайнялась майже виключно терміновими програмами допомоги культурним діячам, музеям, військовим та шелтерам. Однак мене не покидала думка: треба робити й щось довготермінове, таке, що даватиме простір для рефлексії та горизонт вдивляння. Тож ми вирішили запустити post impreza саме зараз», — розповідає Альона Каравай.

Редакторкою медіа стала Ольга Перехрест, яка свого часу запускала онлайн-журнал «Куфер» про життя Франківська. У ролі операційного керівника приєднався антрополог і культурний менеджер Євген Бойко. На сайті будуть представлені аналітичні матеріали та інтерв’ю про те, що хвилює мистецьку й культурну спільноту, а також онлайн-бібліотека з виданих раніше книжок, каталогів і альманахів про франківське мистецтво. Над проєктом працюватиме кураторська група, до якої увійшли художники Анатолій Звіжинський та Євген Самборський, режисерка Надія Парфан, письменник Остап Українець та перформерка Вікторія Миронюк.

Команда відкрита до партнерств, пропозицій та інформаційних колаборацій. Анонси культурних подій у Франківську можна надсилати на адресу: [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: