Вакансії

В Одесі окупанти пошкодили Воронцовський палац

Воронцовський палац @odesafilmoffice
Воронцовський палац @odesafilmoffice

В Одесі внаслідок ворожого ракетного удару постраждав Воронцовський палац — пам’ятка архітектури національного значення. Про це повідомив мер міста Геннадій Труханов.

Вибуховою хвилею пошкоджено вікна та елементи ліпнини, а Труханов закликав ЮНЕСКО включити Одесу до списку Всесвітньої спадщини, аби зберегти культурний спадок міста. «Я хочу ще раз звернутися до Міжнародної Організації ЮНЕСКО щодо прийняття Одеси до списку Всесвітньої спадщини. Ми повинні зберегти нашу архітектуру для майбутніх поколінь — не тільки Одеси, а й усього світу», — заявив мер.

Воронцовський палац — це палацовий комплекс резиденції генерал-губернатора Михайла Воронцова, розташований в історичній частині Одеси. Обʼєкт звели в 1828 році за проєктом відомого архітектора Франца Боффо. До комплексу входить головна будівля садиби, бельведер-колонад, манеж, господарське крило та Орловський корпус, який зруйнували  у 1944 році. У 1935–1936 роках головну будівлю перетворили на Палац піонерів, а нині — Одеський міський палац дитячої та юнацької творчості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: