Вакансії

В Угорщині звільнили директора музею за ЛГБТ-фото на виставці

Уряд Угорщини 6 листопада звільнив голову Національного музею Угорщини за те, що він нібито дозволив неповнолітнім відвідувати фотовиставку премії World Press, яка містила контент про ЛГБТК+. Згідно з законодавством, у країні забороняється «демонстрація та пропаганда гомосексуалізму» у матеріалах, доступних для дітей.

Тож уряд заявив, що директор музею Ласло Саймон не виконав «юридичних зобовʼязань» щодо виставки, але він це заперечував. У своєму повідомленні у Facebook Саймон додав: «Як батько та дідусь чотирьох дітей, я рішуче відкидаю ідею про те, що наші діти мають бути захищені від мене чи від установи, якою я керую».

Виставка стала об’єктом бурхливих обговорень ще в жовтні, коли ультраправа угорська партія Mi Hazank (Наша Батьківщина) ініціювала урядове розслідування з цього питання із посиланням на закон. На фотографіях зображена спільнота літніх ЛГБТК+ людей, які живуть на Філіппінах в одному домі та піклуються одне про одного, коли старіють. Уряд Угорщини заявляв, що знімки порушують закон.

Після критики музей заборонив вхід для відвідувачів віком до 18 років. Виконавча директорка World Press Photo Ель ЗейДжуманан Хурі заявила, що це перший випадок, коли виставка зазнала цензури в Європі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Більше матеріалів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: