Вакансії

В Україні й Польщі реалізують проєкт про квір-історію Східної Європи

@wonderzine
@wonderzine

Київський фонд «ІЗОЛЯЦІЯ» спільно із  галерею Labirynt у Любліні запускають міжнародний проєкт-дослідження квір-історії в Східній Європі – Once Upon a Queer. Ініціатива поєднує сучасне візуальне мистецтво, перформанс і журналістику в Україні й Польщі. 

Координує проєкт головна кураторка фонду «ІЗОЛЯЦІЯ» Катерина Філюк, кураторка проєкту Аліна Клейтман, директор галереї Labirynt Вальдемар Татарчук і польський художник, активіст Кароль Радзішевський. У межах проєкту команда створює вебплатформу, де публікуватиме відеороботи українських і польських художників і художниць, а також аналітичні й художні тексти про сам проєкт і квір-історію Східної Європи. Відео оприлюднять у форматі онлайн-серіалу на офіційному вебсайті проєкту. 

Куратори обрали 10 польських і українських художників і художниць, котрі протягом кількох місяців працювали над створенням відеоробіт, в яких досліджували важливі етапи української й польської квір-історії та висвітлюють проблеми гендерної ідентичності. Загалом для участі у проєкті подали заявку близько 44 учасників.

Мета ініціативи – створити публічну платформу для комунікації, обміну та збереження знань про квір-історію в Україні. На думку авторів проєкту, непоінформованість сповільнює формування толерантності в суспільстві, що негативно позначається на соціальному становищі ЛГБТК+ людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: