Вакансії

В Україні можуть відкласти законопроєкт про озвучування фільмів українською

Кадр з фільму «Король говорить!», реж. Том Гупер
Кадр з фільму «Король говорить!», реж. Том Гупер

Депутати від партії «Слуга народу» ініціювали законопроєкт, у якому йдеться про відтермінування обов’язкового озвучування фільмів українською мовою. Про це пише «Високий замок».

Документ зареєстрували у Верховній Раді 24 травня. Депутати хочуть призупинити законопроєкт № 5554 «Про внесення змін до деяких законів щодо підтримки вітчизняних виробників теле- та кінопродукції в період встановлення карантину у зв’язку із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19». Нагадаємо, що з 16 липня 2021 року набуває чинності частина 6 статті 23, яка передбачає, що «мовою поширення та демонстрування фільмів в Україні є державна мова», тобто українська. «Слуга народу» пропонує відкласти набуття чинності законопроєкту через пандемію.

«Для кінотеатрів це (набуття чинності норм про українську мову в фільмах, — ред.) практично нічого не змінює, адже фільми там і так демонструються українською. А от для Зеленського і проросійських олігархів-власників телеканалів — це замах на “святе“. Адже серіальчики і фільми в телевізорі мають бути на общєпонятном язикє, а українська мова, цитуючи скандальну продюсерку “1+1“, “годится только для комедий“. Депутати монобільшості Микита Потураєв і Євгенія Кравчук внесли законопроєкт № 5554, яким під приводом ковіду пропонують перенести вступ у дію цієї норми з 16 липня на “через два місяці після закінчення карантину“. Який закінчиться невідомо коли, але точно не цього року і навряд чи наступного», — наголосив з цього приводу депутат «Європейської Солідарності» Володимир В’ятрович. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: