Вакансії

В Україні планують створити музей мови

Вашингтонський музей мови © planetwordmuseum.org
Вашингтонський музей мови © planetwordmuseum.org

Уповноважений зі захисту державної мови Тарас Кремінь вважає за необхідне створити Музей української мови. Про це він розповів в ефірі телеканалу «НІС-ТВ».

«Разом з Академією педагогічних наук України ми працюємо над Концепцією майбутнього Музею української мови. Щиро віримо, що така музейна експозиція буде представлена в багатьох закладах освіти, тих, які стоять на захисті національних інтересів», — наголосив він.

Також він продовжив, що такі музеї можна зробити навіть на шкільному рівні, оскільки таким чином кожна дитина ще змалечку знала б, як зароджувалась наша мова, які пам’ятки літератури світового рівня належать Україні, які письменники є знаковими, довідалися б про історію заборон й відродження української мови, етапи, пов’язані з розвитком нашої рідної мови.

Вчора Шостий апеляційний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував рішення Окружного адмінсуду про скасування нового українського правопису. Нагадаємо, що в березні Міністерство юстиції подало апеляційну скаргу у справі про скасування нового правопису.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: