Вакансії

В Україні почали зйомки фільму «Смачного» Івана Шохи

©фільм «Смачного»
©фільм «Смачного»

В Україні почали зйомки фільму «Смачного» Івана Шохи. Команда фільму сьогодні знаходиться на етапі презентації тизеру.

«Смачного» — це дебютна повнометражна робота режисера Івана Шохи, відомого за стрічкою «Фінгермен» та іншими короткометражними роботами на національних та міжнародних кінофестивалях. Разом із режисером, сценарій для картини написав український дитячий письменник Сашко Дерманський. 

Сюжет повнометражного фільму — збірка фільмографічних есе на екологічну тематику, які розповідають від обличчя дитини. Вегетаріанство, забруднення планети, права тварин та дітей — усі гостро соціальні питання подаються легко та зрозуміло, як в дитинстві. 

«Наш фільм це роздум про те, що ми їмо, як в прямому, так і в переносному значенні. Коли доросла людина вже не звертає на це увагу через купу інших дорослих справ, дитина помічає все, адже вона тільки знайомиться із життям та його законами. Тому у нашій картині ми споглядаємо на звичайні події саме через призму світосприйняття дитини. Я, як автор ідеї та режисер, хочу провести вас цією історією та в кінці побажати всім смачного. І нехай кожен сам знайде для себе відповідь», — пояснив назву стрічки режисер Іван Шоха.

Команда фільму також звертає увагу глядача на популярні візуальні коди: українське колоритне подвір’я, сільське господарство, садок — все те, що ми так любимо й цінуємо з дитинства. Художник-постановник фільму, заслужений діяч мистецтв України та член Національної Спілки художників України Сергій Бржестовський власноруч створив усі декорації. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: