Вакансії

В Україні презентували онлайн-гру про мистецтво 1920-2020 років

©Пресреліз
©Пресреліз

Український інститут та кураторське об’єднання OK Projects презентували онлайн-виставку у форматі гри — The Fantastic Adventure through Art History of Ukraine.

Гра доступна безкоштовно двома мовами, у ній розповідається, що відбувалося з мистецтвом на території сьогоднішньої України між 1920-2020 роками, і кожен учасник може обрати, як реагувати на історичні події за допомогою творів. Кураторська добірка містить художників, які за останні 100 років активно працювали з суспільно-політичними темами. На онлайн-виставці представлено роботи 20 українських митців, серед яких: Михайло Бойчук, Олександра Екстер, Сергій Григор’єв, Алла Горська, Ніколай Карабінович, Федір Тетянич (Фрипулья) та інші. 

«Під час створення гри для нас було важливо заохотити як широку публіку, так і профільну аудиторію. Тому в прооєкті The Fantastic Adventure through Art History of Ukraine є кілька шарів: для незнайомого з українським мистецтвом користувача гру необхідно проходити декілька разів, аби знайти всіх художників; художня спільнота може критично розглядати зв’язки між художниками та невключення окремих важливих для контексту діячів, а зацікавленим в історичних процесах можна знаходити нові “пасхалки” в ілюстраціях кожного разу під час проходження. Гравець опиняється в ролі художника і мистецтвознавця одночасно: відповідальність за створення історії українського мистецтва тепер на ньому», — зазначають кураторки проєкту Ксенія Малих та Валерія Шиллер. 

Проєкт розробило кураторське об’єднання OK Projects, агенція BILESUHE та Photinus Studio. Кураторки проєкту — Ксенія Малих, Валерія Шиллер, ілюстратор — Даніїл Ревковський. Проєкт є частиною #UkraineEverywhere — програми Українського інституту з презентації візуальної культури України онлайн. Створено в межах програми Українського інституту #UkraineEverywhere.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: