Вакансії

В Україні створили базу обʼєктів мистецтва, якими володіють підсанкційні росіяни

Клод Моне, Ставок з лататтям
Клод Моне, Ставок з лататтям

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) створило базу, де зібрана інформація про мистецькі активи, якими володіють підсанкційні росіяни. Метою проєкту «Війна і мистецтво» є пошук цих активів для їх замороження, конфіскації та передачі Україні в майбутньому.

Нині тут можна знайти понад 300 предметів мистецтва, якими володіють підсанкційні особи або які були продані чи куплені ними з 2014 року. Серед обʼєктів  — роботи Леонардо да Вінчі, Поля Гогена, Клода Моне, Густава Клімта, Марка Ротко, Пабло Пікассо, Енді Воргола, Демієна Герста та багатьох інших митців. Загалом ці активи оцінюють у понад 2 мільярди доларів.

Серед власників – мільярдери Роман Абрамович, Петр Авен, В’ячеслав Кантор, Дмитрій Риболовлєв, Михаїл Фрідман, репер Тимур Юнусов (Тіматі), модель Дар’я Жукова та інші особи, що прямо сприяли війні проти України.

Інформацію про активи збиратимуть відкритих джерел. Також тут можна повідомити про мистецький об’єкт, який перебуває у власності росіян, — для цього необхідно заповнити форму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: