Вакансії

В Україні вийшла книжка «Нарбут»

В Україні вийшла книга «Нарбут» про Георгія Нарбута — українського художника-графіка, ілюстратора, автора перших українських державних знаків.

Дизайн книжки та обкладинки розробила команда «Numo Team», видавництвом займався «Родовід». Дизайнери поділилися, що створили спеціальний алгоритм, який генерує випадкові композиції з творчого доробку Нарбута. Кожний примірник унікальний: його обкладинка складається з робіт, які потім трапляються в книжці.

01_обкладинка_Нарбут_Numo Team.jpg

07_обкладинка_Нарбут_Numo Team.jpg

Олексій Сальников, дизайнер проєкту: «Звісно, підступаючи до складної та часом болючої теми української візуальної ідентичності, ми не могли не думати, якою візуальною мовою ми маємо говорити про історію. Ми пам’ятаємо минуле, але живемо сьогодні, і націлені у майбутнє, тож вважаємо, що стилізація та імітація історичного стилю тільки завадить схопити головне, що є в книжці — а це і є сам Нарбут та його надбання. Разом з редактором книги Богданом Завітієм ми пройшли важливий шлях від наміру буквального репринту збірника до відтворення його духу та змісту сучасними засобами».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: