Вакансії

В Україні запустили фонд екстреної допомоги для митців

@Ігор Гусев, Із серії Третя Світова Війна, 2022
@Ігор Гусев, Із серії Третя Світова Війна, 2022

В Україні запустили фонд екстреної допомоги для митців і незалежних мистецьких інституцій. Проєкт створили ГО «Музей сучасного мистецтва» разом із виданням Zaborona та галереєю The Naked Room. Фонд сприяє залученню фінансової підтримки, популяризує сучасну українську культуру на міжнародному рівні та надає стипендії, що забезпечують мистецьку практику.

«Незалежні митці, куратори і працівники сфери культури України мають право жити, перебувати в безпеці та продовжувати свою професійну діяльність», — зазначає фонд. 

Громадська організація «Музей сучасного мистецтва» об’єднує представників художньої та експертної спільноти, які працюють із сучасним мистецтвом в Україні, системно розбудовує сферу та виступає за створення в нашій країні музейного закладу нового типу. ГО МСМ як професійна інституція розуміє важливість своєчасного створення художнього архіву, присвяченого війні Росії проти України з 2014 року (та повномасштабного вторгнення 2022 року), який стане невіддільною частиною колекції майбутнього Музею сучасного мистецтва України.

Zaborona — незалежне ЗМІ про соціальні тенденції та культуру постсоціалістичних країн Східної Європи. Надає читачам поглиблені звіти щодо поточної ситуації в Україні та висвітлює широкий спектр суспільно важливих тем.

The Naked Room — галерея сучасного мистецтва в Києві, що має чітке кураторське програмування і прагнення створити прозорий ринок мистецтва для українських художників. У 2021 році галерею обрали для представлення України на Венеційській бієнале-2022 з проєктом «Фонтан виснаження. Acqua Alta» Павла Макова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: