Вакансії

В Україні зняли документальний фільм про балкони

Український фільм Enter Through The Balcony зняла компанія Minimal Movie за підтримки Українського Культурного Фонду.

Автори стрічки розповідають, що ідея документального фільму до них прийшла після закінчення роботи над промо-відео для книги видавництва «Основи» Soviet Modernism. Brutalism. Post-Modernism.

«Сьогодні досить багато суперечок про те, чим є вернакулярна архітектура та “як з нею боротися”. Більшість дискусій ведуться в негативній конотації або позбавлені спроби глибокої рефлексії. Ми захотіли зробити фільм-дослідження, яке спробує розібратися в нашому минулому, щоб поглибити розуміння нашого сьогодення та зрозуміти, як нам рухатися з цією спадщиною в майбутньому. Ми чекаємо, що фільм стане зворушливим екскурсом у минуле нашої країни й допоможе вивести дискусію про майбутнє нашої архітектури в публічній площині на інший глибший і позбавлений виключно негативних конотацій — рівень», — говорить режисер фільму Роман Блажан.

У квітні цього року у видавництві «Основи» вийшла книга Олександра Бурлаки Balcony Chic. Фільм — продовження дискусії про вернакулярну архітектуру, Олександр Бурлака став одним з експертів, у якого взяли інтерв’ю для фільму.

Олександр Бурлака — художник і архітектор. Закінчив факультет архітектури Київського національного університету будівництва і архітектури. У своїй практиці Олександр Бурлака досліджує трансформацію архітектури в пострадянських країнах. Проєкти, над якими працював: книга Balcony Chic, виставка Trespassing Modernities у SALT Galata у Стамбулі, учасник Бергенської Асамблеї 2013, а також став ек

Кадр з фільму

Кадр з фільму

Кадр з фільму

Кадр з фільму

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: