Вакансії

В Українському музеї в Нью-Йорку відкрилася виставка «Війна грибів» Нікіти Кравцова 

Ілюстрація із серії «Війна грибів»
Ілюстрація із серії «Війна грибів»

В Українському музеї в Нью-Йорку відкрилася виставка ілюстрацій українського художника Нікіти Кравцова до казки «Війна грибів». Проєкт створено за мотивами ілюстрацій Георгія Нарбута до цього твору.  

Також ілюстрації Кравцова представлені в окремій книжці «Війна грибів» від видавництва «Родовід», яку планували презентувати 25 лютого. Книжка містить текст Андрія Куркова. Зазначається, що дизайн обкладинки повторює дизайн, розроблений Нарбутом 1909 року. Але хоч і Кравцов використовує деякі елементи художника, втім, власне історія та ілюстрації мають зовсім інший контекст. Так сучасна інтерпретація Кравцова переосмислює казку через нинішню російсько-українську війну.

«Війна грибів» — однойменна народна казка, популярна серед слов’янських культур. У 1909 році вона була опублікована з ілюстраціями українського графіка Георгія Нарбута. 

Нікіта Кравцов — український художник, народжений в Криму. Закінчив Національну академію образотворчого мистецтва й архітектури в Києві, в якій Георгій Нарбут (1886–1920) відігравав ключову роль як один із фундаторів і перших ректорів. Наразі Нікіта живе і працює в Парижі. У своїй мистецькій практиці Кравцов зосереджується насамперед на графіці, але останнім часом разом із дружиною Каміллою Саньє-Кравцовою експериментує з текстилем. Також працює як ілюстратор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: