Вакансії

В Ялті знесли будинок головного архітектора міста Миколи Краснова 

@riafan
@riafan

У тимчасово окупованій Ялті знесли будинок головного архітектора міста Миколи Краснова, який спроєктував Лівадійський палац. Триповерховий будинок, збудований у 1903 році в стилі модерн, пережив землетрус у 1927 році та бомбардування під час Другої світової війни.  

Як пише «Октагон.Медиа», рішення про знесення будинку прийняв його власник, оскільки обʼєкт не мав охоронного статусу та перебував у приватній власності. У своєму телеграм-каналі омбудсменка Людмила Денісова повідомила, що так зване «кримське відділення всеросійської общини охорони пам’ятників історії і культури» ще у квітні 2022 року передало окупаційній адміністрації на півострові документи про історичну та культурну цінність будівлі. Питання про внесення будинку до нововиявлених об’єктів культурної спадщини окупаційна влада мала розглянути у травні.

Микола Краснов був головним архітектором Ялти у 1887–1899 роках, спроєктував Лівадійський палац після його часткового демонтажу в 1904 році. Також він працював над ялтинським собором Олександра Невського, палацом «Дюльбер» у Місхорі, Юсупівським палацом, кінотеатром імені Тараса Шевченка в Сімферополі, садибою Харакс у римському стилі, палацом Гагаріної. За своє життя архітектор розробив понад 60 авторських проєктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: