Вакансії

Ватикан почав боротьбу з хакерами

Проєкт оцифровки бібліотеки Ватикану за місяць зазнає до 100 атак.

Ватиканська бібліотека розпочала співпрацю з фірмою, яка займається кібербезпекою, аби захистити матеріали від хакерів. Бібліотеку заснували ще у XV столітті і в ній зберігаються рукописи Середньовіччя та Відродження, перші біблії, манускрипти, листування.

Велике оцифрування почали у 2012 році, а загалом їм потрібно відсканувати 41 мільйон сторінок. За словами керівника інформаційної служби бібліотеки Манліо Мічелі, вони не можуть ігнорувати того, що їхня цифрова інфраструктура піддається атаці хакерів. У разі успішної атаки цифрова колекція може бути вкрадена, скомпрометована або повністю вилучена. «Цей проєкт — набагато більше, ніж просто фізична безпека. Частини історії, які раніше досліджувалися тільки вченими в білих рукавичках, тепер доступні будь-кому, хто має доступ до інтернету. Це величезний крок для рівності в освіті». На сьогодні оцифровано лише 25% від всього архіву.

Непомітні віруси та програми проникають до системи і починають блокувати файли, поки Ватикан не заплатить викуп. Вони уповільнюють ефективність сканування матеріалів, а також загрожують кібербезпеці та репутації країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: