Вакансії

Ватикан створить NFT-галерею з предметами мистецтва зі своєї колекції

@moyaeuropa
@moyaeuropa

Ватикан створить NFT-галерею, аби глядачі по всьому світу могли побачити витвори мистецтва, рукописи та інші предмети, які зберігаються у колекції держави. Проєкт реалізовується у співпраці з некомерційною організацією Humanity 2.0 та компанією віртуальної реальності Sensorium.

Організацію Humanity 2.0 очолює отець Філіп Ларрі, завідувач кафедри логіки та епістемології Папського Латеранського університету у Ватикані. Також він є автором книг про вплив технологій на сучасне суспільство та про філософське значення штучного інтелекту. За словами отця Філіпа Ларрі, співпраця з Sensorium дозволить «вивчити способи демократизації мистецтва, зробивши його більш доступним для людей у ​​всьому світі, незалежно від їхніх соціально-економічних і географічних обмежень».

Однак за словами прессекретаря Ватикану, NFT не будуть використовуватися для продажу. Він наголосив, що проєкт є виключно соціальним, а не комерційним. Очікується, що галерею відкриють вже  цього року, а відвідати її можна буде за використанням VR-гарнітур або звичайних ґаджетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: