Вакансії

Вчені назвали секрет мистецького успіху: генерувати нові ідеї та тримати фокус 

Джексон Поллок «Конвергенція», 1952 @vogue.ua
Джексон Поллок «Конвергенція», 1952 @vogue.ua

Вчені дійшли такого висновку, проаналізувавши понад 800 тис. робіт різних художників та художниць:

У новому досліджені, що опублікували у журналі Nature Communications, група вчених заявила, що відкрила секрет успіху в мистецькій діяльності. Один із таких — hot streak (гаряча смуга), тобто період успішної художньої роботи і продуктивності. 

Під час дослідження вчені використовували штучний інтелект й проаналізували 800 тис. робіт понад 2 тис. художників, зібраних з різних галерей та музеїв. Якщо штучний інтелект показував у роботах художника різні стилі, то це був період пошуку. Період експлуатації — якщо художник перестав експериментувати з практиками. «Гарячу смугу» митців вчені виявили, коли дослідили найдорожчі роботи художників. За словами дослідників, результат експерименту стосується не лише художників, але й кінорежисерів і представників науки.

Дослідники навели Джексона Поллока як приклад у газеті, зазначивши, що «гаряча смуга» абстрактного експресіоніста мала місце в період  1946 і 1950 роками, коли він почав писати краплями. Така практика принесла художнику світове визнання. Для Поллока ця епоха була часом інтенсивної зосередженості в досить специфічному стилі. За словами дослідників, художник досягнув такого успіху завдяки постійним експериментам та зосередженості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: