Вакансії

ВДНГ прокоментував ситуацію щодо знесення павільйону №19

Фото: Марина Овчинникова @hmarochos
Фото: Марина Овчинникова @hmarochos


3 лютого 2022 року на ВДНГ у Києві почали демонтаж павільйону №19 «Товари народного споживання». На його місці планують побудувати одне з приміщень Президентського університету.

У пості на фейсбуці ВДНГ підтвердив інформацію щодо будівництва одного з корпусів Президентського університету на місці павільйону. Також Експоцентр України зазначив, що оригінальна конструкція та комунікації будівлі не передбачають можливості стаціонарного розташування в ній навчальних аудиторій, тому задля можливості подальшої експлуатації павільйону №19 і розміщення в ньому освітнього проєкту зараз проводиться підготовка до реконструкції будівлі — зокрема демонтаж стін і перекриттів.

Павільйон №19 збудували в 1971 році за проєктом радянського архітектора Бориса Жежеріна, який був автором Головного павільйону ВДНГ УРСР, Театру опери та балету у Дніпрі та станції метро «Золоті ворота».

У радянські часи в павільйоні №19 виставляли найцікавіші зразки товарів народного вжитку. Після 1991 року приміщення стояло порожнім, а з 2018 року там відбувався благодійний розпродаж «Кураж Базар».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: