Вакансії

Вхід до Пантеону в Римі став платним

@ethnomir
@ethnomir

Уряд в Італії скасував безкоштовне відвідування одного з найпопулярнішого культурного об’єкта в країні — Пантеону. Відтепер вхід коштуватиме 5 євро.

На думку міністра культури Італії Дженнаро Санджуліано, це рішення є проявом «здорового глузду» та «скромною платою за найвідвідуваніше культурне місце в Італії».

З відвідувачів віком до 25 років стягуватиметься збір у розмірі 2 євро, решта — 5. 70 % доходу піде уряду, решта — Римській єпархії. Водночас безкоштовним вхід у храм лишається для дітей, жителів Риму, персоналу базиліки та людей, які відвідують церковні меси. Зазначається, що тривалий час точаться дискусії навколо введення плати за вхід. У 2017 році від цієї ідеї відмовились після того, як критики заявили, що це встановить тенденцію платного входу до інших церков Риму.

Нагадаємо, що у жовтні україномовний аудіогід зʼявився в римському Пантеоні. Проєкт реалізовано галереєю Portal 11 спільно з Асоціацією MIUFI. Також екскурсія можна прослухати онлайн через додаток — PANTHEON — Official.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: