Вакансії

Від обстрілів рф постраждала Київська мала опера

@wikipedia
@wikipedia

Внаслідок ракетного обстрілу окупантами, 15 березня вибуховою хвилею пошкоджено будівлю Київської малої опери, яка належить до памʼятки історії та архітектури Києва. Про це пише Департамент культури КМДА.

Зазначається, що вибито практично все віконне скло. Також пошкоджено склопакети, вхідні та внутрішні двері й облицювальне тинькування на стелі холу. У Департаменті зазначили, що детальна інформація щодо пошкоджень буде надана згодом. Сума завданих збитків наразі опрацьовується.

Будівля збудована в 1902 році як Народний будинок за проєктом архітектора Михайла Артинова. До радянської влади в приміщенні проводилися численні культурні заходи та концерти. Після 1945 року й до початку 2000-х будівля належала Лук’янівському трамвайному депо — працівники установи використовували його як Будинок культури. У 2005 році владою міста було прийнято рішення про проведення реконструкції будівлі, а у 2006 році вирішено створити Малу оперу Києва. Нині приміщення є артпростором, де розміщено творчі лабораторії в яких працюють музиканти, художники, фотографи та дизайнери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: