Вакансії

Віденські музеї запустили акаунт на OnlyFans, щоб публікувати картини зі своїх колекцій

Рада туризму Відня спільно з музеями відкрили акаунт на OnlyFans, перейшовши на сайт NSFW у знак протесту проти мистецької цензури на інших платформах, включно з інстаграмом, фейсбуком та тіктоком.

Протягом останніх років багато музеїв зіткнулися з проблемами цензури, коли намагалися рекламувати свої колекції. Наприклад, у липні обліковий запис на тіктоці музею Альбертини був призупинений, а потім заблокований через зображення Нобуйосі Аракі, на яких частково було показані груди. Тим часом у 2019 році інстаграм стверджував, що картина Пітера Пауля Рубенса порушує правила громади (попри ці поправки, де оголеність у фотографіях картин і скульптур мали нормалізувати).  

Музей Леопольда також стикався з проблемами, пов’язаними з його колекцією Егона Шиле, яка була визнана занадто расистською для рекламних кампаній у США, Великобританії та Німеччині у 2018 році, навіть через 100 років після смерті художника. Відеоролик із зображенням Лібеспара Коломана Мозера, зроблений до 20-річчя Музею Леопольда у 2021 році, також був відхилений як «потенційно порнографічний».  

Не лише сучасне мистецтво зіткнулося з обмеженнями. У 2018 році 25000-річну статую Венери Вілендорфської було видалено з фейсбук після того, як вона була визнана порнографічною навіть після чотирьох спроб оскаржити це рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: