Вакансії

Влада Ралко вийшла із Шевченківського комітету

@life.pravda
@life.pravda

Художниця Влада Ралко вийшла із Шевченківського комітету. За її словами, скласти мандат вона вирішила ще в лютому, і склала повноваження 18 лютого 2023 року, пише Суспільне.

«Власне, каденція членів Шевченківського комітету триває три роки, втім, з огляду на воєнний стан, увесь склад теперішнього комітету отримав запрошення лишитися на посадах ще на один рік. Тому рішення про вихід було для мене логічною крапкою по виконанні обов’язків, пов’язаних із Премією, тобто, по завершенні останнього, третього засідання з фінальним голосуванням за цьогорічних лауреатів», — прокоментувала вона.

Цьогоріч навколо Шевченківської премії розгорівся скандал — уперше за багато років премію не вручили 9 березня, у день народження поета. Коментуючи скандал навколо запізнілого оголошення лауреатів, голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка Юрій Макаров пояснив, що це була його ідея — запровадити додаткову номінацію «За внесок у перемогу» й перенести оголошення переможців на 22 травня. 13 березня Макаров повідомив, що йде з посади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: