Вакансії

Внаслідок удару по Одеському порту, пошкоджено Одеський національний художній музей

23 липня, внаслідок ракетного удару військ рф по Одеському порту, пошкоджено будівлю Одеського національного художнього музею. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на своїй фейсбук-сторінці.

Вибуховою хвилею в приміщенні інституції вибило вікна. На щастя, постраждалих немає, а в самому музеї відразу розпочались роботи з ліквідації пошкоджень.

«Вдарила безпринципно й зухвало. Більше того, цим ударом росія поставила під загрозу історичний центр Одеси, включений до попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», — пише Ткаченко.

Наголошується, що Одеса — єдине місто в Україні, яке зберегло містобудівну структуру багатонаціонального портового міста, характерну для XVIII-XIX століть.

Будівля Одеського національного художнього музею зведена в період між 1824 і 1828 роками за проєктом невідомого автора. Після закінчення будівництва в 1828 році будівлю освідчив одеський архітектор Франческо Боффо. Обʼєкт збудований в стилі класицизм. Наприкінці XIX століття будівлю придбав Одеський міський голова та меценат Григорій Маразлі, який і передав будівлю місту, аби в ній створили музей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: