Вакансії

Ай Вейвей виграв судову справу проти компанії Volkswagen

Переглянути цей допис в Instagram

On the way to Copenhagen to attend the court hearing for our case against Volkswagen Ai Weiwei v. Skandinavisk Motor Co. A/S Wed., May 22, 2019 at 9:00am Glostrup District Court, Room 204 Stationsparken 27, 2600 Glostrup Copenhagen, Denmark

Допис, поширений Ai Weiwei (@aiww) 21 Тра 2019 р. о 3:27 PDT

Раніше ми писали, що художник і активіст Ай Вейвей подав заяву до суду на компанію Volkswagen за незаконне використання його інсталяції.

Художник стверджував, що компанія порушила його авторські та моральні права, коли сказала, що ніби він погодився надати свою роботу компанії під час реклами.

17 липня суд Копенгагену виніс рішення на користь художника. Компанія має виплатити 260 тисяч доларів за моральний та репутаційний збиток.

«В умовах глобалізації корпорації часто працюють безкарно», — пише Ай Вейвей в Instagram. Він також звинуватив виконавчого директора VW Герберта Дісса, що той закриває очі на порушення прав людини в Китаї, де компанія збільшила своє виробництво.

У своєму проєкті «Сонце, що сходить» художник заповнив вікна фасаду музею Kunsthal Charlottenborg яскраво-помаранчевими рятувальними жилетами. Цією інсталяцією художник підтримав біженців зі Сходу, які пливли на грецький острів Лесбос, щоб знайти порятунок.

Світлина: kunsthalcharlottenborg.dk

Світлина: kunsthalcharlottenborg.dk

Світлина: kunsthalcharlottenborg.dk

Світлина: kunsthalcharlottenborg.dk

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: