Вакансії

Втрачену картину Фернана Леже виявили на зворотному боці іншої роботи

@artnews
@artnews

Втрачену картину Фернана Леже виявили на зворотному боці іншої роботи художника — «День взяття Бастилії», написаної того ж року. Про знахідку повідомила гаазька студія Redivivus, яка проводила реставрацію картини.

За словами експертів, новоявлена робота належить до серії картин із зображенням пейзажів, які виднілись майстерні художника поблизу Нотр-Даму. Раніше було відомо про існування лише семи робіт із цієї серії. Картина тривалий час зберігалась у приватній колекції друга художника — близько 100 років тому Леже подарував роботу Марку Дюшену в день його весілля. У 1999 році спадкоємці Дюшена продали картину нідерландському фонду Triton Collection Foundation, який займається колекціонуванням сучасного мистецтва.

Ще тоді реставратори помітили позаду полотна якийсь малюнок, але тоді вважалось, що зображення неможливо відреставрувати. У 2016 році власники фонду звернулись до директора гаазької студії Redivivus для детального вивчення роботи. Використовуючи сучасні технології, ресторатори виявили виразні силуети диму, горизонту, димаря та інші абстрактні елементи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: