Вакансії

Втрачену роботу Умберто Боччоні виявили на блошиному ринку в Дорсеті

Умберто Боччоні, Портрет дівчини, 1911 рік @artnet
Умберто Боччоні, Портрет дівчини, 1911 рік @artnet

Минулого року особа, імʼя якої приховують, придбала картину італійського футуриста Умберто Боччоні на блошиному ринку в Дорсеті за 100 доларів. Спочатку роботу приписували американському імпресіоністу Вільяму Меррітту Чейзу. Але на передні та задній частині полотна розміщувався підпис, який свідчив про, ймовірне, авторства Боччоні.

Портрет із зображенням дівчини переглянули провідні аукціонні доми світу, серед яких Sotheby’s, Christie’s і Bonhams. Але підтвердити авторство полотна вдалось лише Dorotheum. Спільно із дослідником творчості художника Альберто Дамбруозо, який працює в Академії образотворчих мистецтв у Фоджі, експерти проаналізували інші картини художника та його підписи на них.

Полотно, датоване 1911 роком, оцінюють від 288 тисяч доларів. Виявлена картина окреслює перехід художника від дивізіоністського періоду до інтуїтивного стилю живопису, який став провідним у творчості Боччоні. Однак з атрибуцією полотна погоджуються не всі. Наприклад, Екстер Коен, ще один дослідник творчості Боччоні, утримався від надання роботі сертифіката автентичності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: