Вакансії

Втрачену воскову фігуру Христа авторства Сальвадора Далі знайшли на Гаваях

Сальвадор Далі з втраченим обʼєктом @artnews
Сальвадор Далі з втраченим обʼєктом @artnews

Воскову фігуру Христа авторства Сальвадора Далі тривалий час вважали втраченою, однак нещодавно її знайшли на Гаваях. Протягом чотирьох десятиліть робота пролежала у сховищі американського колекціонера, імʼя якого не зазначається.

Весь час вона зберігалася в оригінальній коробці з плексигласу, яку Далі використав для збереження форми скульптури. Робота була створена в 1979 році та послужила моделлю для бронзових, золотих, платинових і срібних варіантів барельєфних скульптур Далі під назвою «Христос святого Іоанна від Хреста». Обʼєкти належать до серії, яка є тривимірним варіантом однойменної картини художника, створеної в 1951 році.

Скульптуру Далі випадково знайшла галерея Harte International Galleries, яка зрештою і придбала її. Спочатку інституція зв’язалася з колишнім власником скульптури, аби купити у нього книжку про мистецтво. Тоді Гленн і Девон Харти, одні зі співласників Harte International Galleries, зрозуміли, що колекціонер володіє оригінальною роботою Далі. Обʼєкт автентифікував дослідник творчості Сальвадора Далі Нікола Дешарн. Наразі галерея оцінює роботу в 10-20 мільйонів доларів.

«Harte International Galleries продала низку барельєфних скульптур “Христос святого Іоанна від Хреста”, але ніхто не думав, що оригінальна робота, виконана Далі з воску, все ще існує», — сказав Гленн Харт у своїй заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: