Вакансії

Вийшов перший епізод документального серіалу про мистецтво під час війни 

@donttakefake
@donttakefake

Студія DocNoteFilms у співпраці з об’єднанням Babylon’13 випустили перший епізод документального серіалу «Мистецтво в країні війни. Творити, щоб перемагати». Перший епізод присвятили художниці Алевтині Кахідзе.

Проєкт розповідає про митців, які під час повномасштабної війни залишилися жити та працювати в Україні. Серіал «Мистецтво в країні війни» складається із 25 епізодів. Нові епізоди будуть виходити щосереди і щосуботи на YouTube-каналі Babylon’13, а також на Facebook-сторінках обох продакшенів і щочетверга та щопонеділка на всіх регіональних каналах «Суспільного». Крім того, деякі серії можна буде побачити в Національному художньому музеї України за участю творчої групи та художників.

За словами режисера й співзасновника DocNoteFilms Костянтина Кляцкіна, ідея проєкту з’явилася у квітні, «коли всі представники культурного сектору не розуміли свого місця в країні, що воює». Знімати почали митців із різних сфер і зрозуміли, що питання про місце митця зараз хвилює всіх, і кожен по-своєму його вирішив: «Тепер українське мистецтво не просто рефлексує на війну, але й формує наративи, що направлятимуть нашу культуру в наступні роки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: