Вакансії

Вийшов тизер документального фільму про Олександра Чекменьова

Олександр Чекменьов «Покемон»
Олександр Чекменьов «Покемон»

У мережі презентували тизер до повнометражного документального фільму про українського фотографа Олександра Чекменьова під назвою «В пошуках покемона». Режисером та продюсером став Роман Блажан, а продакшн-компанія — київська кінокомпанія Minimal Movie.

Фільм розповідає про українського фотографа-документаліста Олександра Чекменьова, який намагається знайти героїню своєї найвпізнаванішої фотографії з Луганська 2000-х — дівчинку в масці покемона. Перебираючи архіви, фотограф натрапляє на забуті фотографії та знаходить негатив, де видно обличчя дівчини, що дало йому поштовх знайти героїню 18 років по тому. Це історія не лише про дівчинку, а й про самого фотографа, його дорогу додому, де він збирає спогади людей про Луганськ, щоб шматочок за шматочком реконструювати й повернути свою малу батьківщину.

Олександр Чекменьов — український фотограф, який народився 1969 року в Луганську. Отримав найбільшу популярність за серії «Донбас» і «Паспорт», які опинилися на сторінках New York Times, TIME, The Guardian, The New Yorker, MSNBC, Frankfurter Allgemeine Zeitung та інших. Олександр працює штатним фотографом у журналі Forbes, а у вільний час займається власними проєктами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: