Вакансії

Вийшов збірник про архітектуру міжвоєнного модернізму у Львові

©spadshchyna
©spadshchyna

У Львові видали фотоальбом-збірник про архітектуру міжвоєнного модернізму Львова, туди увійшли розділи про громадські будівлі міжвоєнного модернізму, багатоквартирні житлові будинки, вулиці й колони з архітектурою цього часу та міські вілли. Загалом він містить близько 400 фотографій будинків.

«Ми вперше в одному виданні зібрали всі знакові будівлі модернізму у Львові: загалом це понад 400 фотографій будинків — ми не обійшли увагою жодну вулицю. Це дуже важливо, адже на перший погляд, ці будинки наче і нові, а насправді їм по сто років  кожна з них тепер має історичну цінність», — поділився Павло Богайчик, директор КП «Бюро спадщини».

Для ілюстрації збірника обрали світлини дослідниці модернізму Мирослави Ляхович, яка стала авторкою першого інформаційного порталу про малодосліджену архітектуру міжвоєнного модернізму у Львові.Проєкт реалізували у межах програми «100 років модернізму у Львові», його втілило в життя КП «Бюро спадщини» у партнерстві з управлінням охорони історичного середовища міськради та Інститутом архітектури НУ «Львівська політехніка».

Завантажити можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: