Вакансії

Викладачі Національної музичної академії України виступили проти рішення керівництва зберегти ім’я Чайковського у назві

@stringfixer
@stringfixer


Представники професорсько-викладацького складу Національної музичної академії України опублікували відкритий лист до ректора навчального закладу Максима Тимошенка. 

У листі зазначається, що більшість викладачів не були поінформовані про засідання Вченої ради, яке напередодні проголосувало за збереження імені Чайковського в назві закладу, а тому не могли взяти участь в обговоренні цього питання. 

«Спосіб і дух формулювання, безапеляційне посилання на підтримку всього колективу та стрімкий характер медійного поширення цієї публікації за відсутності можливості ознайомлення з текстом самого Звернення викликають у нас здивування і стурбованість. Адже зафіксована в публікації теза про “одноголосну підтримку” колективом Академії відмови від перейменування не відповідає дійсності й провокує інформаційне перекручення реальної ситуації», — йдеться у листі.

Також наголошують на порушенні процедури прийняття рішення Вченою радою і вимагають скасувати його, оприлюднити відповідну інформацію та забезпечити законну, прозору процедуру обговорення та голосування щодо перейменування Академії.

Напередодні під час засідання Вченої ради Національної музичної академії України відбулося голосування щодо збереження в назві закладу імені російського композитора Петра Чайковського. Учасники голосування одностайно підтримали звернення до Президента України та МКІП про «небезпеки маніпулювання іменем Чайковського як імперським наративом», а також закликали «підтримати всі заходи для повернення Україні композитора з українським корінням для захисту його спадщини від використання її агресором як інструменту руйнації української сутності».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: