Вакансії

Викрадену роботу Віллема де Кунінга вперше представлять публіці 

@cnn
@cnn

Відреставровану роботу Віллема де Кунінга «Жінка-Охра» вперше представлять публіці у лос-анджелеському Музеї Гетті в червні. Картина належить до серії із шести робіт під назвою «Жінка», створеної художником у 1950-х роках. 

У 1985 році подружжя шкільних вчителів на прізвище Альтер викрало полотно з музею Аризонського університету. Під час крадіжки картина зазнала ушкоджень: її вирізали з рами й сильно зім’яли, внаслідок чого утворилися численні тріщини на фарбі. До 2017 року робота вартістю 100 мільйонів доларів висіла в спальні подружжя. Після смерті Альтер полотно потрапило до антикварного магазину в Сілвер Сіті, Нью-Мексико. Власник крамнички придбав роботу та інші речі приблизно за 2000 доларів. 

Нещодавно ми писали, що італійські правоохоронці знайшли роботу Тіціана «Портрет чоловіка в береті» 1512 року, яка зникла у 2004 році. Вважалося, що її незаконно вивезли до Швейцарії. Однак картину виявили у майстерні в районі Асті в італійському місті П’ємонт, куди її напередодні доставили на реставрацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: