Вакансії

Виставка documenta опублікувала звіт про звинувачення в антисемітизмі 

@hna
@hna

Науково-консультативний комітет documenta опублікував остаточний звіть про неодноразові звинувачення в антисемітизмі, з якими захід зіштовхнувся у 2022 році. Відповідний документ містить 123-сторінковий документ. 

До комітету входить група експертів з мистецтва, антисемітизму, колоніалізму та права. Попередні заяви Комітету були оскаржені кураторами documenta 15, індонезійським колективом ruangrupa, і багатьма художниками, зокрема які представляють Глобальний Південь. Велика кількість представників міжнародного мистецтва стала на бік ruangrupa, стверджуючи, що недоброзичливці documenta 15 чинили надмірний тиск на виставку.

Науковий консультативний комітет ухилився від звинувачень у расизмі, наголосивши, що відносини між антисемітизмом і постколоніальною критикою, які знову стали предметом публічних дебатів, вимагають більш відкритого та об’єктивного обговорення, ніж те, на яке зараз здатна місцева громадськість. Комітет виступив за твердішу і централізованішу владу на documenta і за суворіші обмеження, що накладаються на кураторів у майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: