Вакансії

Як пережити напад шкідників: 3 поради від Музею Ґетті

©Genaro Molina / Los Angeles Times
©Genaro Molina / Los Angeles Times

Під час локдауну Музей Ґетті провів проєкт по захисту робіт з колекції від молі і шкідників. Програма Project Moth Remediation загалом зайняла понад 6000 годин.

Починаючи з березня минулого року Музей Ґетті приступив до здійснення проєкту Project Moth Remediation щодо захисту експонатів від молі і шкідників. Міль загрожує роботам декоративно-прикладного мистецтва, де багато старовинних меблів, гобеленів і середньовічних килимів. Спорожнілі галереї представляли собою ідеальне середовище для шкідників, також наклалося те, що весна — ідеальний період спарювання.

Порада номер 1: розібрати меблі, а гобелени і килими заморозити, щоб вбити міль, їх личинки і яйця. Деякі пастки для шкідників, встановлені по всьому музею, містять феромони для залучення комах; пастки перевіряються щотижня.

Порада 2: співробітники очищали зали від пилу і забруднень за допомогою мікрошпателів і потужних пилососів, а для очищення найдрібніших щілин в паркеті використовували зубочистки і крихітні щітки. Всі 55 галерей музею були ретельно очищені від пилу. Картини знімали зі стін і ретельно протирали, а стіни пилососили.

Порада 3: гобелени після чистки тримати протягом десяти днів в морозильній камері при -29°

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: