Вакансії

Євгенія Нікіфорова взяли під цілодобовий домашній арешт

Фото: Громадське
Фото: Громадське

Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід фотографу Євгену Нікіфорову з нічного на цілодобовий арешт. Йому інкримінують скоєння злочину за ч.3 ст.286 КК України (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого).

Одеська прокуратура, після обрання 17 березня фотографу запобіжного заходу, подала апеляційну скаргу, вимагаючи посадити його в СІЗО. Проте адвокати підсудного, навпаки, вимагали скасувати будь-яку міру запобіжного заходу. Апеляційний суд виступив за посилення санкцій.

Раніше ми писали, що на фотографа Євгена Нікіфорова та його брата Вадима напали 14 березня під час зйомок проєкту про експериментальні села в Одеській області. Під час зйомки до них підійшли двоє чоловіків і почали погрожувати, що заберуть знімальну техніку та автомобіль. Один із них утримував машину, але Нікіфоров зміг поїхати. Незабаром його затримав місцевий поліцейський — він сказав, що фотограф порушив правила дорожнього руху, і через це людина, яка на нього нападала, розбила голову та загинула.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: