Вакансії

Європейська премія з громадського простору відзначила реконструкцію площі Коліївщини у Львові

@the-village
@the-village

Проєкт реконструкції площі Коліївщини у Львові потрапив до фіналу Європейської премії з громадського простору. Відповідний список оприлюднив Центр сучасного мистецтва Барселони. Про це пише департамент містобудування Львівської міської ради.

Загалом у конкурсі взяли участь 326 робіт, натомість до списку фіналістів потрапило лише 25 проєктів, які увійдуть до архіву Європейської премії. У 2021 році площу Коліївщини реконструювали за проєктом архітектурного бюро «Рутенія». Тоді змінили комунікації, переклали покриття, встановили нове освітлення та меблі, облаштували зелені зони. Також у межах проєкту осучаснили фонтан-криницю, датовану XX століттям. На обʼєкті викарбували імена львів’ян, які мешкали довкола площі з кінця XIX століття та до Другої світової війни.

Тепер за премію змагатимуться п’ятеро обраних фіналістів: простір із відкритим басейном Flow у Брюсселі, внутрішній дворик собору на околицях Лунда (Швеція), міський сад Sporta pils dārzi у Ризі, проєкт відновлення площі Сен-Сернен у Тулузі й реставрації вулиці Catharijnesingel в Утрехті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: