Вакансії

«Захистіть переслідуваних»: Йоко Оно представила публіці нову роботу

У рамках щорічного фестивалю River To River, який проходить у в Нью-Йорку з 18 по 29 червня, музикантка і художниця представила нові роботи.

Йоко Оно та її мама переїхали з Японії в Америку, після другої світової війни. Хоча вони і не були біженцями, Йоко Оно висловлює свою підтримку емігрантам, які мали втекти зі своєї країни.

«Я не мала такого досвіду,—говорить Оно Guardian. — Але я відчуваю, що могла бути в зоні ризику, оскільки, я азіатка і завжди відкрито висловлювала про свої думки».

Фото: Джейсон Робертс. Йоко Оно

Фото: Джейсон Робертс. Йоко Оно

Оно представила свою скульптуру Add Color (Boat of Refugee) ( Додати колір (човен біженця) – ред.). Вона розмістила човен в районі морського порту Манхеттена — те місце, куди приїхали перші європейці в гавань Нью-Йорка.

Фото: Gate/Everett / Rex Features. Джон Леннон і Йоко Оно

Фото: Gate/Everett / Rex Features. Джон Леннон і Йоко Оно

«Район морського порту був колись центром для біженців, імігрантів, купців, ремісників і робітників,— сказала Оно. — Це місце дуже схоже на те, куди ми приїхали після переїзду».

На виставці глядачі мають змогу долучитись до проєкту, розмалювавши стіни, підлогу або човен.

Згідно з доповіддю Агентства ООН у справах біженців за 2018 рік, 70 мільйонів людей залишили свої батьківщини через економічні, політичні, соціальні причини. Цей показник є найвищим за останні 70 років.

Джерело: Guardian

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: