Вакансії

ЮНЕСКО підготувало звіт про вплив карантину на музейний сектор

©The Fitzwilliam Museum/FME, Cambridge
©The Fitzwilliam Museum/FME, Cambridge

ЮНЕСКО підготувало звіт «Музеї світу перед обличчям COVID-19» про вплив карантину на музейний сектор. Згідно із документом, під час пандемії по всьому світу було тимчасово закрито 90% музейних інституцій — 85 тисяч музеїв і галерей.

У звіті підкреслили важливість музеїв, адже інституції несуть відповідальність за збереження спадщини для майбутніх поколінь, забезпечують доступ до культури, а також сприяють поширенню цінностей, на яких ґрунтується існування людства: «Їхня функція, з точки зору соціальної інтеграції, життєво важлива для забезпечення згуртованості наших суспільств, і вони є важливими факторами в креативній індустрії та економіці туризму». Навіть ті 10% музеїв та галерей, які працювали під час карантину, зіткнулися з падінням відвідуваності на 70%.

В середньому доходи музеїв у 2020 році впали на 40-60% в порівнянні з 2019. Частина музеїв так і не знайшла ресурсів для утримання, тому почала продавати роботи з колекції. У ЮНЕСКО побоюються, що таким чином всесвітньо відомі твори мистецтва можуть перейти у приватні руки й пізніше їх знайти буде важко. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: