Вакансії

ЮНЕСКО внесли до списку спадщини 5 нових об’єктів

©Xinhua
©Xinhua

На 44-й сесії Комітету Всесвітньої спадщини, що проходила в Фучжоу, Китай, до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО включили 5 нових об’єктів.

Новообраними об’єктами стали: 
1. Культурний район Бір-Хіма в Саудівській Аравії. Там у первісному вигляді збереглася значна кількість наскельних написів і петрогліфів, а також інших археологічних артефактів.

2. Транснаціональний об’єкт «11 Великих курортних міст Європи», до складу якого входять Баден (Австрія), Спа (Бельгія), Франтішкові-Лазне (Чехія), Карлові Вари (Чехія), Маріанські-Лазне (Чехія), Віші (Франція), Бад-Емс (Німеччина), Баден-Баден (Німеччина), Бад-Кіссінген (Німеччина), Монтекатіні-Терме (Італія) і Бат (Великобританія).

3. Кордуанський маяк у гирлі Жиронда (Франція). Він побудований з блоків білого вапняку на рубежі XVI-XVII століть, головний інженер — Луї де Фуа, інженер реконструкції XVIII століття — Жозеф Телер.

4. Колонія митців у Дармштадті. У 1897 році її заснував герцог Ернст Людвіг, будинки колонії були створені її художниками як експериментальні житлові та робочі середовища раннього модернізму. Сьогодні колонія — приклад ранньої сучасної архітектури, міського планування та ландшафтного дизайну.

5. Фрескові цикли Падуї XIV століття, Італія. До переліку увійшов цикл фресок Джотто в каплиці Арена, а також інші цикли фресок різних художників, серед яких Гваріенто ді Арпо, Джусто де Менабуоі, Альтікьеро та Дзевіо, Якопо Аванцо і Якопо да Верона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: